Storslam för SWE63

  • 13 sep 2015

image: Storslam för SWE63

Björn Olsson med besättningen Cecilia Olsson och seglarkompisen, Sören Mann. Fick en storslagen helg. Klassvinnare och totalsegrare i Höstkroken, DM mästare i kölbåt samt KM/DM mästare i CB66.

Björn berättar om Höstkroken

Mina gastar är min dotter Cecilia Olsson och en seglarkompis, Sören Mann, från Åre.

Årets Höstkroken blev toppen med fin vind, bra bana och tajt på banan. På första varvet fightades vi med Banner 30, Express, Smaragd och M30. Med vårt SRS-tal tänkte vi i det läget att det skulle bli svårt att hålla undan. Men på vägen tillbaks till inre fjärden fick vi en brant slör där vi lyckades hålla båten på kurs utan att broacha och ryckte då till oss en ledning. Den kunde vi hålla de återstående 2 varven även om avståndet krympte emellanåt.
Vi var möra när vi kom i mål. I CB66:an måste man jobba mycket med vikten och vi fick använda hängbanden större delen av racet. 4 timmar i hängband kändes som i mesta laget för en otränad gubbe...
Höstkroken är ett makalöst bra arrangemang. Prisbordet är mycket imponerande det var naturligtvis roligt att få ta emot så fina priser. Extra kul att landshövdingen var på plats för att gratulera. Men det var kallt att bli slängd i sjön :)
Regattamiddagen på kvällen var också mycket trevlig. Riktigt bra drag på scen och kul att träffa gamla seglarkompisar samt lära känna nya. Höstkroken är svårslaget avslutar Björn.

Under Söndagen låg vindarna stadigt på yttre västeråsfjärden, 5-7 ms. Fem CB66 or samlades för att segla KM/DM 2015. Även här lyckades "Björnligan" ta hem segern. Fem race genomfördes i snabb takt. Lika snabbt stog det klart vilka som skulle ta hem segern.

 

 

Kort video från Söndag

Resultat CB66 KM/DM 2015

 

cb66_cup_2015-4

 

cb66_cup_2015-6

 

cb66_cup_2015-1

 

cb66_cup_2015-3

 

IMG_6228