Fartfyllt i Båstad och stillsamt i Stenungsund

  • 12 okt 2015

Under helgen gick kvalet till Allsvenskan 2016 där JKV lyckades knipa en andra plats och har därmed kvalat till tävlingen som körs för andra året. Samtidigt i Stenungsund gick ungdoms SM i matchracing där JKV hade två besättningar representerade, tyvärr var vinden inte riktigt med.

Det var helgen den 10-11 oktober i Båstad som JKV deltog i kvalet till Allsvenskan 2016 som efter sitt första år har blivit väldigt populärt och prestigefullt. 

Allsvenskan är en tävling där varje klubb får ställa upp med ett lag på 15 besättningsmedlemar. Under 3 deltävlingar utses en vinnande klubb som även får åka på Champions League och representera Sverige med ett motstånd från 14 länder med fler och fler för varje år. 

Under kvalet måste klubben komma topp 3 för att kvala in till Allsvenskan 2016 och JKV lyckades tidigt ta tag i andraplatsen och behålla den fram till mållinjen. Deltagande besättning denna gång var Björn Sandberg, Johan Lönn, Cissi Olsson och Mathias Beckman.

 

Nu får alla klubbar i Sverige se upp för JKV!

 

Samtidigt lite mer norrut så pågicks ungdoms SM i matchracing för JKVs två representerade lag. Tyvärr var det väldigt lite vind under hela helgen i Stenungsund vilket resulterade i att bara halva grundomgången kunde köras och även fast båda lagen bara hade en var sin förlust så gick de inte vidare till seglingsledningens nödfinal som de tog fram bara för att få fram en vinnare. 

Många besvikna lag åkte från tävlingen efter oschyssta men regelrätta seglingar. Ett plus i kanten kan väl vara att en av JKVs besättningar lyckades slå förra årets vinnare, det kanske räcker.

Deltagande var: Erik Beckman, Andreas Vasberg & Sissel Engdahl samt Carl Ljunggren, Hugo Björklund & Hanna Koba.

 

Men ändå en riktigt lyckad helg för JKVs seglare!

Nästa helg får ingen missa att följa Sveriges kanske mest prestigefyllda tävling för enskilda seglare och besättningar, Mästarnas Mästare där alla Sveriges SM-vinnare möts i en spännande och fartfylld supersegling. JKV har flera representanter så glöm inte att följa livesändingarna på SSFs hemsida!