Prova på segling med JKV

  • 9 okt 2018

Nu har JKVs projekt tagit fart på riktigt och vi har avklarat vårt första event här på JKV. Det har varit en månad med möten hos bland andra SISU och Västerås stad. Men viktigast och roligast av allt har varit att ha Ekbergaskolan på besök.

Under fyra veckor i september anordnade JKV prova-på segling för Ekbergaskolans tredje- och femteklassare. Varje torsdagsförmiddag kom två halvklasser och provade på segling på JKV. Totalt var det 96 barn fördelade på två tredjeklasser och 2 femteklasser som deltog i aktiviteten. Ekbergaskolan ligger ganska nära JKV så barnen gick fram och tillbaka med en fritidsledare, promenaden tog cirka 15 minuter enkel väg.

Planen var att barnen skulle få prova på att segla optimist, ensamma, eller två och två om de ville. Men väder och vind är inget vi rår på så tre fjärdedelar av barnen fick segla C55 istället, men det var absolut inga ledsna miner på grund av det.

Trots att en del av barnen var rädda för vatten eller oroliga över att sitta i en båt provade alla utom en till slut på segling. Trots att det var både kallt och blåsigt under flera av prova-på tillfällena hördes ingen negativ kommentar från något av barnen. Positiva kommentarer hördes desto oftare; ”Det var jätteroligt!” och ”Jag vill börja med segling!” bland andra var kommentarer som hördes efter varje gång.

Nu ser vi fram emot att ta emot många av barnen i vårens nya träningsgrupper och på ett bättre sätt erbjuda segling för alla. Efter en utvärdering med Ekbergaskolan kommer vi erbjuda alla skolor i Västerås en möjlighet att testa segling under sina idrottstimmar.