Är du vår nästa styrelse?

  • 20 jan 2022

Med två månader kvar till årets årsmöte vill vi från valberedningen skicka med ett personligt utskick till varför just du borde söka. Är du intresserad så hör av dig till någon av oss så gör vi vårt bästa att placera er där ni får som roligast!

En förening att vara stolt över!

Nytt år och nya möjligheter, det är väl ungefär så det brukar låta så här års men innan vi springer framåt mot nästa år är tänkar jag mig en liten  tillbakablick.

Jag har varit medlem i föreningen i snart 10 år och varit engagerad i åtminstone 8 av dem åren. Kanske inte superlång tid för er vuxna som läser detta men för att vara 22 år gammal så blir det ändå en del. Och jag är inte ensam. Vi är massor av ungdomar som spenderat vår fritid på JKV med att utveckla verksamheten till vad den är idag. En förening som verkligen fostrar ”goda individer genom idrotten segling”.

Jag var på en arbetsintervju direkt efter studenten där hon som intervjuade mig förklarade att en seglare är den bästa anställda man kan önska sig. Den är snabb att lära, anpassar sig snabbt efter situationen den hamnar i och kan göra strukturerade planer. En stor del av det är såklart tack vare seglingen i sig men det stöd och förtroende jag fått från JKV i alla idéer jag haft har verkligen hjälpt på vägen. Och det märks i vart min generation har fortsatt efter de slutat seglingen själva: egenstartat produktionsbolag för all segling, SSFs valberedning, SSFs kansli, Västmanlands seglarförbunds styrelse osv. Lägg där till ett par VM, EM och SM medaljörer så börjar man ana toppen av Sveriges främsta Jolleklubb.

Mend et slutar inte riktigt där heller, åker man ut på regattor och möter andra klubbar vet alla vilka JKV är. Det är den framgångsrika klubben med otroligt duktiga funktionärer, såväl ungdomar som vuxna. ”Kommer en JKV-funktionär till en tävling så kan arrangören pusta ut, då blir det en bra regatta” hörde jag på en hamnplan för ett par år sedan och kunde inte låta bli att känna stolthet över vår klubb!

Och nu ska vi fortsätta denna väg framåt och vi vill nu få in nya ögon till vår styrelse och våra kommittéer. Tillsammans är vi starka och känn ingen press över att vara suverän på din roll från dag ett, jag lovar att jag inte var det när jag startade som 14 åring. JKV har en drös av traditioner att starta från och en uppsjö av forna ideella som ställer upp och svarar på allt mellan himmel och jord (jag har testat). Exakt hur din roll ska se ut beror på vad du brinner för, vi i valberedningen finns som ett verktyg för att lotsa er rätt.

Att engagera sig ideellt är något av det mest givande och roligaste som jag har gjort hittills så ta chansen och sök till årets inval av styrelse och kommittéer. Beslutet tas på årsmötet den 20e mars men vi tar gärna emot ditt intresse fram till den 28e februari.

Med vänliga seglarhälsningar

Valberedningen

Valberedningen@jkv.se